logo
 

Winkel-in-winkel-uit

Dinsdag naar de tandarts, al 30 jaar dezelfde. Bekwaam, altijd precies op de afspraaktijd (deze keer zelfs nog iets ervoor), en leerzaam, want terwijl ik in de stoel lig, praat R met hem over de nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde en als R aan de beurt is, bespreken we het toenemend tandartsentekort in Luxemburg. Never change a winning team, en hij is gelukkig voorlopig niet van plan met pensioen te gaan. Mijn amalgaamvullingen zijn minstens 40 jaar oud, hele degelijke dus, en er hoeft bij geen van ons beiden iets te gebeuren. Daag, tot volgend jaar maar weer.

Daarna naar de sportzaak. Die was verhuisd, we reden wat rond over de Cloche d'Or maar konden hem niet vinden. Waarschijnlijk verstopt in een van die reusachtige nieuwe kantoorgebouwen. Ze lijken allemaal op elkaar, overal is druk verkeer en er komt alleen maar meer bij. In het centrum zagen we voor het eerst de nieuwe tram, moderne vormgeving met vijf harmonica's. Ook was er bij het EP nóg een toren bijgebouwd. Luxemburg is nog steeds één grote bouwput.

Citabel zat nog op de oude plek buiten de stad. Nieuwe wandelschoenen, en R vond zelfs een kort niet te warm rijjasje, wel weer zwart. Voor mannenkleding geldt blijkbaar wat H. Ford over auto's zei: 'a car can have any color as long as it is black', maar met een kleurige Buff erbij ziet hij er toch niet somber uit.

Nog altijd niet uitgeput sloegen deze helden op de terugweg af naar l'Hydrion voor T-shirts met lange mouwen, en de sportzaak voor mijn No Fear-spijkerbroeken. De T-shirtwinkel was compleet verdwenen en in plaats van mijn spijkerbroeken hing er nu een ander merk, bijna hetzelfde maar niet helemaal: geen doodshoofden (!, oké die knip ik er altijd af, maar het gaat om het principe) en geen boord onderaan. Die broeken zijn zeer goedkoop maar toch stevig en bij de paarden is dat precies goed. Online maar weer kijken, dat deed ik vorig jaar al eens en toen bleken ze uit het VK te komen, eentje fout, hoop gedoe.

nofear

Maar er was troost. Bij de Casa scoorden we mooie rijstkommen in de goede diameter, en verder is daar ook een Hema. Need I say more?

Wel vermoeiend, zo'n dag. Voorlopig hoef ik het erf niet weer af, of maximaal even naar Florenville.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR