logo
 

Of het regent, of er zijn knaasjes

De klimaatverandering slaat hard toe. Het is veel te vroeg te zacht, en deze 'winter' is veel te nat geweest. Het heeft niet fatsoenlijk gevroren, waardoor we nu niet met de gebruikelijke miljoen knaasjes zitten maar met een miljard. Minstens. Ze steken nog niet maar ze zijn zooo irritant.

Er staat in de haag het een en ander in de knop, in het bos bloeien de wilde narcissen, en vandaag ontdekte ik de eerste rode neusjes van de pioenrozen die door de dode bladeren van vorig jaar heenpiepen. Nu al. Pioenrozen horen in mei. Er is al uitbundig vogelgefluit sinds drie, zoniet vier weken. Mooi hoor, maar het is pas maart, de bomen zijn nog kaal.

marmer

Van weeromstuit was ik ook extra vroeg met het terras. Links voor en rechts na het schrobben. De achtergevel moet eigenlijk ook weer, terwijl hij in september pas een grote beurt heeft gehad, maar met al die regen is alles alweer groen.

terrasschoon

Olivier kwam zes balen die we over hebben, ophalen voor zijn schapen. Omdat dit voor ons de eerste keer ingepakt hooi was en je beter te veel kunt inschatten dan te weinig, hebben we flink over. De baal waarvan we eerst dachten dat hij niet goed was (rook naar gist), is door de paarden opgeschranst. De volgende, drogere baal vinden ze veel minder lekker.

We halen de rumex telkens uit het hooi, het zaad willen we niet in de wei hebben, en we verheugen ons al op komend seizoen als we weer hooi van eigen land hebben, waar dankzij R's jarenlange vlijt en toewijding geen rumexje te vinden is. HiRise vond het wel interessant toen we de verzamelde stelen in de brand staken, de andere paarden kon het niet boeien.

rumexvuur

Inmiddels is de nieuwe trailer gearriveerd, en R heeft voor een mooi klein cameraatje gezorgd met helder beeld op de gsm, veel beter dan de oude.

Dan nog wat faits divers: we snoeiden de siergrassen dit keer met de handzaag, veel werk met die steeds dikker wordende pollen. Volgend jaar toch maar weer met de strimmer. De kamperfoelie gekortwiekt, roosjes gesnoeid, het tuinwerk is klaar.

Nadat we al minstens drie maanden heel weinig waterdruk hadden, kwam er op een middag helemaal geen water uit de kraan, best lastig als je op het punt staat te gaan douchen. Lekkage beneden in de straat, 's avonds was het weer verholpen.

En dat terwijl er steeds volop water uit de lucht valt.

bui

Blijkbaar is het ontbrekende onderdeel bij de gemeentelijke waterwerken intussen ook gearriveerd, want met ingang van vandaag is de waterdruk weer op het normale peil. Toch weer even wennen, zo'n krachtige straal.

reageer ook (5)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR