logo
 

Inhaalslag

De klad zat erin, of kan ik zeggen: het weer. Het blijft baggeren, en zonder logje is het opeens 1 maart geworden. Een inhaalslagje.

De Vierre is voor de derde keer deze winter buiten haar oevers getreden. Nat nat nat. Het levert wel mooie plaatjes op. Zo zien we in de verte op de brug Titan voortstappen.

opdebrug01

Niet? Dichterbij kon ik te voet niet komen, de weg was weer overstroomd. Zoomzoomzoom, daar is hij.

opdebrug02

De koeien vonden het maar niks in de wei waar Dominique ze na hun vorige uitbraak had gedeponeerd en forceerden waar wij bijstonden en masse het prikkeldraad. Ik maakte er een filmpje van maar dat kan ik beter niet online zetten.

De bostractor is druk geweest en heeft heel de gué en het driehoekje versperd, de stammen worden geleidelijk aan wel opgehaald maar met de paarden is een klein by-passje door modder en struikgewas nodig om er langs te komen.

versperd

We besteedden een motregendag aan de bezichtiging van nieuwe trailers, nu de loopplank voor de tweede keer verrot is. De oude is het opknappen niet meer waard, tenminste niet door ons. We hebben hem toch elf jaar gehad. Ik sopte hem nog een keer af voor de verkoopfoto's, en intussen is de aankoop van de nieuwe bijna rond. Nu nog een nieuwe camera voor erin, de oude heeft het ook al begeven.

oudetrailer

Eergisteren was er na een beetje nachtvorst een tijdlang zon, dat mag wel even vastgelegd. Voor de paarden was dit het ideale moment, én zon én nog te koud voor knaasjes. Vandaag zijn er ook af en toe opklaringen maar het is iets warmer en we zien de paardenstaarten alweer zwiepen en de -oren schudden. Snertknaasjes.

indezon

Ten slotte de mijlpaal-van-de-maand: voor het eerst voelde HiRise R's volle gewicht op zijn rug. Geen voet meer op het opstapje, gedurende twee seconden. Vandaag waren het al vier seconden en dat een paar keer, alles in het kader van heel geleidelijk wennen. HiRise zit er niet mee en vindt het allemaal heel normaal. Dat gaat goed.

hirisezadel

Voor de gelegenheid kreeg hij zijn nieuwe dekje op. Het staat hem goed vinden wij, zelf zegt hem dat niets maar wij willen graag dat hij er knap uitziet.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR