logo
 

In gezelschap

Na een dag storm en regen is alles nu weer groen, maar er zijn nog sneeuwplaatjes te vertonen. Zaterdag maakten we met prachtig weer een wandeling georganiseerd door het Syndicat d'initiative van Chiny. De route langs de Vierre naar het stuwmeer rijden we vaak genoeg met de paarden, maar te voet met zo'n groepje wandelaars levert toch weer wat extra's. Onder andere maakte een van de deelnemers me wegwijs op het gebied van wandelstokken. En R maakte onderweg mooie foto's.

wandelijs

Het stuwmeer lag erbij als een plaatje. Het is daar altijd al mooi, maar met sneeuw en zon helemaal.

wandellac

Na de wandeling was er soep en brood in de Oude School, zodat we door een stukje van Chiny kwamen waar we nog nooit geweest waren, onder meer langs het huis van Fred, en via de Adeps, wat een veel groter complex is dan je vanaf de hoofdweg ziet.

Daarna een film over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, met toelichting door de makers, in het filmzaaltje, waarvan we ook al niet wisten dat het bestond. In Suxy geeft een schelp in de stoep voor het lavoir aan dat ons dorp op die route ligt (als je tenminste ergens ten noorden daarvan in België begint).

Thuis waren we toe aan een nieuwe baal hooi. Het tevoorschijn rollen wordt niet bevorderd door Océ, die tot het allerlaatste moment blijft negeren dat er aan haar zitplaats wordt geduwd, laat staan dat wij daar überhaupt ergens mee bezig zijn. Een prinsesje laat zich zomaar niet storen als ze eenmaal heeft plaatsgenomen op haar troon. Als ze dan uiteindelijk vertrekt, moeten we opletten waar ze blijft want een prinses kan al gehinderd worden door één erwt onder zeven matrassen, dus zeker als iemand een rol hooi van 220 kilo over haar heen zou rollen.

ocebaal

Nu is alleen de roundpen is nog bevroren, het dooiwater kan pas weg als de ondergrond ontdooid is. Verder is het overal weer gewoon modder, net zoals voordat de sneeuw viel.

reageer ook (1)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR