logo
 

Toch wat logbaars

We hadden een paar dagen lichte vorst, zodat de watertanks leeg moesten, het drinkbakje afgesloten en de waterton gevuld. Gisteravond tijdens de laatste hooironde zagen we veel sterren en een klein scherp maantje. Eindelijk eens geen bewolking, wat een verademing.

De droge dagen werkten we aan het snoeien van de beukjes, R zaagt en ik ruim op. De haag hebben we in november al gekortwiekt. Twee jaar geleden maakten we er een hoge stapel van en uiteindelijk wierpen we de takken in de bramen, maar dit jaar duwen we het snoeisel gewoon onder de beukjes, uit de weg. Daar vergaat het wel weer en zo kunnen allerlei kleine diertjes er een schuilplaats in vinden.

beukjes

De club des jeunes kwam zoals elk jaar op bezoek, deze keer één kerstman met twee helpers plus één rendier. Ook de meegebrachte koekjes waren traditioneel.

HiRise bereikte de mijlpaal van 150 cm schofthoogte. Knap van hem om in de winter toch nog een halve centimeter bij te groeien. Het kan natuurlijk ook komen doordat hij vanwege alle modder onder de hoeven een beetje hoger lijkt, maar aangezien het tegenwoordig eigenlijk altijd regent, met bijbehorende bagger, telt die extra centimeter voortaan gewoon officieel mee voor de schofthoogte.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR