logo
 

Rollen maar

We zijn content met onze rollen ingepakt hooi. In de eerste overgangsweek, van gras naar hooi (baaltjes van vorig jaar), begon Titan weer te hoesten. Maar sinds hij alleen préfané krijgt, gaat het goed. R maakte vorige week een proefritje met hem en ook gisteren waren we er een uur op uit met Titan en Harissa: beide keren één kuchje, en ook in de wei horen we hem niet. Gelukkig maar.

Ook het eten uit de ruif gaat goed. Ze eten het graag, er gaat zo geen hooi verloren, we wegen 3x per dag 2x 5 kg af en voor de nacht 3x 5 kg, en transporteren de porties per kruiwagen naar de ruif. Het enige nadeel is de bagger er omheen als het niet vriest en de harde kluiten als het wel vriest. Speciaal voor Kir en als buffer ligt er ook steeds een armvol hooi in de boxen.

ruif

Vijf dagen doen we met een rol, de reserverol ligt al bij de hand onder het kruiwagenafdakje, en vandaag trokken we met de tractor drie rollen van bovenop de stapel naar beneden, zodat we ze alleen nog maar naar het hooischuurtje hoeven te rollen. Op die manier hoeft de tractor er alleen aan te pas te komen als de volgende stapel aan de beurt is, dat wil zeggen pas weer over vijf weken.

rollen

Het rollen van de opslag naar de boxen gaat met handkracht. In mijn eentje krijg ik zo'n rol (+/- 220 kg) niet van zijn plaats, maar als de fotograaf meewerkt, gaat het prima.

reageer ook (3)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR