logo
 

Nijverheid

Augustus alweer. Zaterdag poetsten we het huis, en zondag bezochten we de Petite Foire. De grote Foire trok bijna 200 000 bezoekers (drie kwartier in de file voor een parkeerplaats), maar daar waren we lang geleden al eens geweest.

petitefoire

Aardappeloogst. Dit komt qua efficiency niet in de buurt van de met gps getrokken kaarsrechte voren van de reuzentractor met airco-cabine in de polder, maar het bevalt een categorie mensen beter. Je hebt er ook een klein jongetje voor nodig dat het prachtig vindt om de opduikende aardappels te rapen. Slow food.

Een deskundige boer gaf uitleg over tractoronderhoud, maar het meeste wisten we al (althans R). Ik stelde vast dat de baard, en lang haar bijeengebonden met een reep stof in een topknot, dit seizoen de dracht voor de alternatieve boer is. Verder kraampjes met wol, baksels, keramiek en kruidenmengsels. Gemoedelijk, en geen parkeerfiles daar, alleen een rij bij de handmatige frietbakker.

Dankzij de short notice logees van dinsdag/woensdag kon ik deze foto van Océ scoren, die in haar slaap verrast werd door hun teckel. Hij is veel te klein om zelfs maar in de aanhanger waar haar krat staat te kunnen kijken, maar Océs verontwaardiging was omgekeerd evenredig aan zijn grootte. Een HOND! hier! Hoe durfden wij zo'n ondier toe te laten. En dat terwijl Freek zo'n gezellig en vriendelijk beestje is. Oké, sorry Océ.

oce

Dankzij de aanhoudende regen, een Frans filmpje op YouTube en prompte levering, kon R de nieuwe keramische lagers in de ventilator monteren (ik sopte de onderdelen schoon in de gootsteen). Fluisterstil ventilatiesysteem nu, heel fijn.

ventila

En tot slot moet er iets gelogd zodat wij over een paar jaar nog weten wanneer het was. De deeghaak. Al na twee jaar begon het email los te laten, R klaagde, Bram van KitchenAid liet weten 'het sub-optimaal functioneren' van de kneedhaak te betreuren en stuurde een nieuwe op. Dus zo, dat ligt vast. Als het ding weer sub-optimaal durft te gaan functioneren, weten wij Bram te vinden.

reageer ook (1)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR