logo
 

Meerdere mijlpalen

Ik loop een beetje achter. Deze week waren er mijlpalen, maar ook kwam Fred de paarden beslaan en HiRise bekappen, en er waren logees. Bezig, bezig.

Zodoende ging 23 juli voorbij zonder logje, maar wij denken natuurlijk elke dag aan HiTime.

hitime

Het regent echt. De logees kwamen aan in korte broek en slippers, en woensdag maakten we een wandeling met jongste kleindochter (6) op Titan, maar donderdag regende het de hele dag, vandaag ook grotendeels, en het blijft nog meerdere dagen wisselvallig. Dat is wel een logje waard. Regen, degelijke regen. De weilanden lijken meteen groener, de waterbakken zijn vol, kamerplanten konden naar buiten, mals weer. Drie hoeraatjes.

Er is weer een dekentje af, het vijfde en vooralsnog laatste, een huishouden kan ook een keer genoeg dekentjes hebben. Deze keer breide ik mijn initialen in de rand, ideetje van R.

deken5

Verder maakte ik tiramisù, dat was zo lang geleden dat ik ook dat logwaardig vind. Het lukte weer prima, alleen geen foto want hij is alweer op. Tja.

ruif

En dan de mijlpaal van het decennium. Ik neem tenminste aan dat er niet binnen tien jaar nog een komt. Zo heb je een plan voor het voeren van voordroog met netten in de boxen, en dan opeens boem! heb je een reusachtige weideruif. Toen ik hem zag, moest ik wel even slikken. Gigantisch. En zwaar. Maar het zal wel weer zo gaan als met al ons landbouwgereedschap, in eerste instantie vind ik het erg groot en na een tijdje is het allemaal gewoon geworden. Het plan is om het hooi in elk geval in het begin eerst af te wegen en het enkele malen per dag in de ruif te deponeren, om te kunnen bijhouden hoeveel er wordt gegeten. Dat waren we met de netten ook al van plan. Het voordeel is (nog) minder stof, geen risico van verstrikt raken in een net en minder tijd doorgebracht in de boxen. We gaan zien hoe het experiment uitpakt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR