logo
 

Werk onderhanden

Dat zei ik nu wel, maar als we 's avonds tegen de schemer een rondje door de crossbaan lopen, valt het op dat de paden daar snel smaller worden. Door de droogte staat de groei van bijna alles stil, behalve van de bramenuitlopers. De bestrijding is geen werk dat in een dag klaar is, maar vrijdag kwamen we toch een heel eind. R haalde er de heggeschaar langs en ik ruimde achter hem aan de slierten op. Toen ik halverwege de middag naar binnen moest wegens dreigende oververhitting (30° weer), harkte hij nog door tot achter de stiefbeens. Bemoedigend. De buitenranden moeten nu nog wel.

Bij het avondrondje erna kwamen de paarden mee. Door ons schoonmaakwerk kunnen ze nu weer bij diverse tot voor kort onbereikbare grasrandjes.

Alsof het uitzicht over het dorp nog niet mooi genoeg is, bleken de twee schimmels en de bruine van P en H ook weer in hun ruige weitje te lopen grazen. Dat verlevendigt de omgeving.

dorpszicht

Vandaag regende het een halve dag. Niet genoeg, maar beter dan niets. Het gevolg is natuurlijk dat het nu schméier is, warm en vochtig. Komende week warm en droog. Als het meevalt, kunnen we het crossbaanproject dan afmaken.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR