logo
 

'... om scheppend bezig te zijn'

Eerst was het een zaak van mest uitrijden, daarna moesten we even uitrusten, kleinkinderverjaardag bezoeken, paarden borstelen, boodschappen doen en dergelijke meer, en tussendoor regende het. De Vierre heeft weer hoogwater. En woensdag tackelden we de grote plantenbak.

Ook dat was een kwestie van scheppen. Schepschepschep, zand eruit, boompje tijdelijk in een bak, oude lavendel in de bramen, schuimfolie en vijverfolie onderin, en het zand gemengd met compost er weer in. Schepschepschepschepschep.

nettebak

Ik legde het vast, om later te kunnen lezen in welk jaar we dit gedaan hebben, en maakte van deze minuscule nieuwe lavendelplantjes een foto (een beetje scheef want ik moest de camera uit de regen houden). Dat gaat wel groeien.

En vanochtend kwam de gasleverancier. Om half acht, we werden wakker door het gebrom van de pomp, maar tegen dat we aangekleed waren, was hij alweer vertrokken. In elk geval kunnen we weer een jaar verwarmen.

Bovendien is zelfs de houtkachel momenteel 's avonds niet eens aan, zo warm is het. Er waren al knaasjes. Dat is minder fijn.

reageer ook (6)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR