logo
 

Waar is mijn tulband

Vaag weer, grijze wolken, een beetje vorst, 2 cm sneeuw, schrale oostenwind. Van dat. Geen weer om te rijden, ijsklonten onder de hoeven, nu en dan een wandelingetje met HiRise of een stukje grazen met Harissa op het bospad achter het huis, meer niet.

Binnenwerk. Mijn trui schiet dus goed op, nog een half voorpand en de col. Verder experimentjes in de keuken.

cake

Bijvoorbeeld mandarijnencake. Dat recept heb ik al tijden, maar nog nooit geprobeerd. Een energie-onvriendelijke onderneming was het wel, want eerst moeten de mandarijen twee uur koken op een laag pitje, en dan nog 50 minuten in de oven. Maar dan heb je ook wat, namelijk voor het eerst van ons leven mandarijnen-met-schil-en-al gegeten.

Tenminste. Voor het zover was moest ik op zoek naar de tulbandvorm. Dat was ook al heel lang geleden dat ik die gebruikt had. En? Nergens te vinden. Weggegooid, nee, uitgeleend of weggegeven misschien, maar wanneer en aan wie? Geen idee. Dat zou je eigenlijk moeten webloggen: 'tulband met vorm cadeau gegeven aan die-en-die, 12 september 2007', ik noem maar wat, dan ligt het vast. Zo'n weblog moet wél nut hebben.

Maar goed, we hebben nog een ander tulband-achtig gevalletje, doe die dan maar. De cake kwam er moeilijk uit, maar dat was bij de 'officiële' tulband waarschijnlijk niet beter geweest.

Lekker was hij wel, dat wel.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR