logo
 

Vooruitgang

Na al die weken warme plensregen was het even wennen maar sinds maandag is het winter. Sneeuw nee, vorst ja. Watertanks leeg laten lopen, drinkbakje afkoppelen, slang leeg laten lopen, zwarte waterton vullen, schoon water voor Océ, Nero en de mezen (om de beurt) neerzetten en verversen. Vogelvoer aanvullen, vooral pinda's en zonnebloempitten. Wandelingen en ritjes maken. Uitkijken voor gladheid onderweg.

kou

De overstroming van de Vierre is alweer wat gezakt, in de weilanden was hier en daar weer een eilandje gras zichtbaar en een deel van de boomstammen die 's ochtends nog dwars over het weggetje lagen, was 's middags weg, meegevoerd door het snelstromende water. We konden nog wel met de vier paarden over het ondergelopen wegdek draven. Dat vonden ze geen van alle moeilijk, ook HiRise niet.

De paarden blijven, nu ze eenmaal grondig geborsteld zijn, verrassend schoon. Geen modder meer. In huis veeg ik overal hooisprietjes en haren. De thermostaat nog altijd op 16° en 's avonds de kachel aan, dat bevalt prima. Van mijn trui zijn twee mouwen en het achterpand af. Tja, het kan maar vastgelegd zijn.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR