logo
 

Kerstditjes en datjes

We voeren weinig uit. Een rondje door de crossbaan, dat is alles, en voor we terug zijn regent het alweer. Het peil van de Vierre is flink gestegen en het beekje in het dal achter het huis, dat we de laatste tijd terecht 'het beverbeekje' noemen, verandert in hoog tempo in een wildernis met talloze watervalletjes, bomen in verschillende stadia van omknaging, meertjes en moerasjes. De wetlands van Suxy.

beverbeekje

Als het even droog is trekken de paarden de crossbaan in om bramenblaadjes te scoren en het korte gras nog korter te maken. Daarna moeten we de bramenslierten uit HiRise zijn haar verwijderen en alle staarten controleren.

Het bruidspaar waar we vorige zaterdag waren, bleek na afloop covid te hebben. Sneu. Negen dagen later kunnen wij er wel van uitgaan dat wij het niet hebben, met dank aan vier vaccinaties.

Vandaag werd het opeens veel kouder, er viel even hagel en er klonken zelfs een paar donderslagen. Goed. Morgen een frisse dag, graag, maar daarna regent het vrolijk verder. Wisselvallig noemt men dat, maar dat klinkt veel te vriendelijk en erg afwisselend vind ik het niet. Regenbuien, en voortdurend veel wolken en wind.

Er stonden vanavond twee brandweerauto's met zwaailicht voor het huis van S, maar er was geen rook. We horen nog weleens wat daar aan de hand was.

De vuilnisophaal en de post kwamen gewoon. Tweede kerstdag, daar doet men hier niet aan.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR