logo
 

Winterse taferelen

Vrijdag 2 december viel de eerste sneeuw, het duurde de hele middag maar er bleef niets liggen. Zaterdag was het tijd voor de tandarts-aan-huis of aan-de-box. Op een of andere manier valt dat altijd op een dag dat het heel koud is. Titan, Harissa en Kir waren aan de beurt voor vijlen en raspen. Kir spartelde flink tegen, in tegenstelling tot vorige keer, twee jaar geleden. Bij HiRise hoefde niets te gebeuren maar hij kreeg als eerste kennismaking de beugel even in. Hij vond het raar maar hield zich dapper staande.

hirisetanden

En zondag leek het dan een dag winter. De afgelopen twee weken scheen de zon niet en nu hebben we de cv beperkt aan, op 16,5°. Het hoeft niet per se zo minimaal maar we zijn toch de hele dag bezig, binnen en buiten, zodat we het vanzelf warm krijgen. Dat gaat prima, en aan het eind van de middag steekt R de houtkachel aan en is het zo behaaglijk.

winters

Voor nog meer warmte begon ik aan een nieuwe warme trui, en met de breinaalden arriveerde ook weer sokkenwol (om verzendkosten te voorkomen, zo werkt dat; bovendien begint mijn eerste lading sokken slijtage te vertonen). Ook is het derde dekentje nog niet helemaal af, zodat ik nu drie projectjes tegelijk onder handen heb.

breibreibrei

Morgen komt de broer van Olivier een lading haardhout brengen. Als dat geen winterse taferelen zijn, alles bij elkaar...


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR