logo
 

De eerste lading

Vanmiddag haalden we in een beetje een opwelling de eerste lading hooi van het seizoen. Als ik beter had nagedacht had ik iets anders aangetrokken en zaten mijn wollen trui en sokken nu niet vol hooisprietjes.

Maar het was wel ongeveer tijd om eens aan hooi voeren te gaan denken en het bleek een goedgekozen moment om een karretje vol te halen want vlak nadat we weer thuis waren, viel er een flinke bui.

De grote schuur zit helemaal volgepakt met ons hooi en dat van Olivier en er staat een ladder tegen de stapel, wel een metalen in plaats van de oude houten hoge ladder van voorgaande jaren, die ik nogal wankel vond.

We maken eerst het hooi van vorig jaar op en dat ligt helemaal achteraan dus het was even werk om de balen tevoorschijn te tillen, naar voren te dragen en naar beneden te gooien, maar ik vind de eerste lading hooi van het seizoen altijd een feestelijke mijlpaal.

oudhooi

Elk jaar weer. Dit doen we nu al tien jaar, steeds met veel plezier. Ik vergat deze keer een foto te maken maar dat geeft niet want op deze, uit 2012, is de situatie precies hetzelfde. Alleen was ik toen nog blond. En ik had een verstandig, glad jasje aan.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR