logo
 

Kalk

Niet vergeten vast te leggen: maandagochtend haalde R een ton kalk bij Aliments Talbot om uit te rijden aan de overkant, om verzuring van de bodem tegen te gaan. We hadden vantevoren plannetjes gemaakt hoe dat karwei kon worden aangepakt, vooral omdat die kalk geleverd wordt in zakken van 50 kg en de vraag was hoe mijn gerepareerde sleutelbeen het tillen daarvan en in de strooier storten zou opvatten. Maar joechei! Deze keer bleken er ook zakken van 25 kg te zijn. Peuleschil. Het vullen en uitrijden nam geen twee uur in beslag, en na schoonspuiten van de strooier en de trekker zaten we om half vier alweer rustig aan de thee met cake. Gedane arbeid.

Nu regent de kalk volgens plan de grond in, en zodra er weer een paar dagen droog weer voorspeld wordt, is het ruïneveld aan de beurt.

bos

Vanmiddag maakten we een herfstritje met zijn vieren, HiRise was ook mee. Stappen en stevig doordraven, voor een galopje was de bodem een beetje te modderig. De beekjes en de Vierre zijn weer aardig vol. Wisselvallig weer, maar er vielen maar een paar drupjes.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR