logo
 

Beschutting

Dagen van regen en wind. Dat komt goed uit, de waterwerken waren op tijd klaar en ik heb bij het schoonschrobben van de containers blijkbaar te veel van mijn knieën gevergd want ik loop sindsdien nogal te kreupelen, dus kalm aan maar even, en als het buiten toch steeds nat is en onbehaaglijk, is het gemakkelijk stilzitten. Iedereen zoekt dan de bij de diersoort passende beschutting op.

oce

Océ in haar piepschuimen hooikist, die goed isoleert. Nero slaapt in het hooi en eet zijn brokjes onder de luifel.

nero

I+R vermaken zich binnen bij de kachel, achter de pc en in de keuken. Hummus, dukkah, tomatensaus, diverse broccolipickles, cake, appeltaart, groenekool voor in de diepvries, het zelfmaakfabriekje draait goed. Ook verpotten we de Benjamin en de palm, zo kunnen ze er weer een tijd tegen.

Minder leuk was de jacht, zaterdag. Komt er eindelijk eens een hert in de sparrenplantage achter de crossbaan, een imposant beest met groot gewei, schieten ze het neer waar we bij staan. Dieptriest. Wat zijn dat voor lui, die daar een 'sport' van maken. Bah. De paarden waren er ook van onder de indruk en moesten tot en met zondag bijkomen voordat ze weer rustig in hun boxen konden eten.

harissa

's Nachts is het momenteel nog donkerder dan gewoonlijk. In bijna alle Waalse gemeenten gaan de straatlantarens uit na middernacht. Energiebesparing. Voor het verkeer in de straat maakt het geen verschil want dat is er niet. Voor de sterrenhemel straks wel, die is zonder de verlichting van onze ene straatlantaren waarschijnlijk nog prachtiger, alleen niet nu want het is steeds zwaarbewolkt. Maar dat komt vanzelf in orde als het gaat vriezen.

* UPDATE * Een welingelichte kring berichtte ons dat het hert der jacht ontkomen is. Een ander dier was de klos. Eind goed niet helemaal al goed, maar voor het hert wel dus.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR