logo
 

Energiek bezig

Ik zal eens opsommen. Zondag en maandag gewandeld met paarden en kleinkinderen in het bos, en een paar drafjes in de roundpen. R deed nog een galoprondje met HiRise. Verder spelletjes, eten, kleuren, vertellen.

galoprondje

Dinsdag logeerwas-na-was-na-was en achterstallige huisschoonmaak, inclusief lieveheerbeestjesvangen. Eindelijk eens een insect dat niet zoemt bijt steekt of ziekmaakt, maar het zijn er momenteel zo veel dat we er toch af en toe een paar honderd het huis uit moeten zetten. Natuurlijk kruipen ze allemaal tegelijk in het allerhoogste moeilijkst bereikbare hoekje van het bovenraam, zodat de ladder eraan te pas moet komen. Ze willen overwinteren in elk kiertje van elk kozijn, kruipen rond over het wasgoed aan de lijn en kriebelen in je nek.

Woensdag weekboodschappen, het overgebleven schoonmaakwerk afgemaakt, waaronder de douche en het bad waar ik altijd zo'n hekel aan heb, en de garage uitgedweild. Blad geveegd op de entreetrap. 's Middags haalde R de klepelmaaier en meteen erna de sleep over het weiland aan de overkant, en spoot en borstelde de gebruikte gereedschappen schoon. Ik verwijderde nog maar weer eens een kruiwagen eikels van het roundpenterrasje, vooral veel blad nu ook, maar er hangt nog veel meer. Tevens alle boxen uitgeveegd.

Eten voorbereid (tray bake met ricotta), katten en paarden gevoerd, en onderwijl verplaatste R in het ruïneveld de draad om de paarden er weer een stukje gras bij te geven. Het gaat nu hard, vorige keer was maar twee dagen geleden, maar we mopperen niet. Het is tenslotte al eind oktober. Dan eten, journaal, logje.

Morgen donderdag alweer. Rustdag, dan gaan we een eind paardrijden met K en V.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2022 - powered by InR