logo
 

Najaarsgenoegens

Woensdag was een goedgevulde dag. Bijtijds op, met drie paarden beslaan en naar HiRise kijken is Fred drieëneenhalf uur bezig en wij dus ook. En 's middags maakten I+R en Justine gedrieën de sellerie grondig schoon. Nu de paarden aan de overkant lopen kon de complete inboedel naar de betonplaat onder het dak, ongeacht de weersverwachting. Ik bezemde het dak en de wanden schoon van spinnewebben en stof, Justine waste het raam voorzover ze erbij kon en R blies met de compressor de kieren schoon. Daarna alle spullen, afgestoft en afgesopt, weer naar binnen. Keurig. Zolang het duurt.

sellerie

Inruimen doe ik alleen, alles weer precies zoals het stond, anders kunnen we straks niets meer terugvinden. Terwijl ik daarmee bezig was, brak er een wolk. Plensregen, onweer, hagel, het gutste zo hard dat er een bres in mijn dijk werd geslagen en de goot vol zand spoelde. Goed dat ik erbij was want ik ben de beheerder van de dijk en mijn 'waterwerken'. Een dijkwerker die eenmaal kletsnat geregend is, zit er natuurlijk niet mee dat zij tijdens de reparatiewerkzaamheden nog natter wordt. Na afloop tevreden over alles. Douchen, alweer nat maar wel met warm water.

Vanmiddag kregen we onze vierde covidvaccinatie, dit keer in een ander gebouw, in een winkelcentrum, en kijk nou eens! Daar is een Hema(-tje). Dat wisten we niet. Even naar binnen. Zo'n bezoekje is voor ons een echte excursie.

Zodoende hebben we nu gevulde speculaas, gewone speculaas, pepernoten en taaitaai. Dat is wel veel te vroeg maar voor begin december komen wij de deur niet meer uit, althans niet naar een winkel, en het hoeft ook niet allemaal in een keer op.

's Avonds aten we witlofstamppot met kaas. Het najaar is goed van start gegaan.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR