logo
 

De dagen erna

De orde van de dag nu het hooien achter de rug is, we moeten daar altijd weer een beetje inkomen. Niet meteen te hard van stapel. Daar is het trouwens ook veel te warm voor (27° vandaag). Gazon maaien, struiken bijsnoeien, het hellinkje bij de boxen met de grasschaar te lijf, gewoon onderhoud.

Na het onweer van zondagnacht was maandag een heerlijk frisse dag (16°) met wind zodat alle deuren tegen elkaar open konden en voor een keer eens niet de gansche dag de zonwering en de gordijnen naar beneden om het binnen enigszins draaglijk te houden. Als er 24° voorspeld wordt, kunnen we hier altijd rekenen op 3 à 4 graden meer. Het brandpunt van noordwest Europa, Suxy, een tropisch eiland maar dan zonder zee. En in de winter is het omgekeerd, 4° kouder dan in de wijde omgeving.

Er viel genoeg regen om de waterschalen weer vol te krijgen, en in de klaargezette kuipen om de blauwe ton mee te vullen, zo kunnen we de tuin weer begieten. Alles groeit weelderig, maar voorlopig wordt geen regen meer verwacht.

waterschaal

De paarden gaan 's ochtends even de crossbaan in maar ze komen er al snel weer uit en de rest van de dag lummelen ze rond bij de boxen. Elke paar dagen krijgen ze er een strook ruïneveld bij, het gras daar en in het zwembadveld groeit aardig.

We hadden het experiment met de blauwe vliegenlamp al opgegeven, maar er bleken toch een 100-tal dode vliegen in het bakje te liggen, dus we hingen hem weer op. Het is natuurlijk wel een druppel op een gloeiende plaat. Om het vliegen dazen kreidlers knaasjes en delta's moeilijker te maken, gaan we het grondiger aanpakken. Projectje windbreekgaas is in gang gezet. R heeft alles opgemeten en de leverancier uitgebreid aan de tand gevoeld. Ook maar meteen gaas voor het tractorschuurtje, voor het mooi. Levering hopelijk eind juli.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR