logo
 

Hoog en droog

Watersnood en -rampgebieden alom, maar hier zijn we hoog en droog gebleven. Het heeft de afgelopen dagen veel geregend maar geen hoosbuien en ook geen overlast. Alleen de scouts hebben hun kamp in de weilanden langs de Vierre moeten ontruimen. De bouwwerken van palen die ze hadden opgericht zullen de komende dagen wel met de stroom worden meegevoerd.

scoutkamp

R wilde een rondje lopen, maar toen hij het bos uitkwam, kon hij er niet door, de weg bleek overstroomd. Toch valt het hier mee, de gebruikelijke winteroverstromingen zijn veel ingrijpender.

Onderweg naar ons dagelijks bezoekje aan Harissa zagen we wel dat de Semois ook heel hoog staat en op diverse plaatsen buiten haar oevers is getreden. Op Facebook zie ik talloze hulpvaardige paardeneigenaars in de getroffen streken boxen en weilanden aanbieden voor tijdelijke opvang van geƫvacueerde paarden en ezels.

Goed zo. Wij hebben ook wel een paar plekken vrij als het in deze regio nijpend zou worden. Dat ligt hier niet zo voor de hand, maar dat ze op onze heuvel hoog en droog zullen staan is zeker.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2022 - powered by InR