logo
 

Een week

Een week geen logje, ik loop achter terwijl er weer van alles te loggen viel. Samenvatting maar.

Zondag reed R uit in gezelschap van vijf vrouwen, een tocht met diverse keren door het water van de Semois en een paar beekjes in, waarbij de dames en hun paarden onderhanden genomen werden door Sunshine. R en Titan kunnen alles natuurlijk al.

Zaterdag legden we paddocks en drinkbakken aan voor de bezoekende paarden, en maandag braken we alles weer af. Voor vertrek genoten een paar deelneemsters van ons uitzicht.

dagtocht

Daar kon ik de hele dag van genieten want ik ging niet mee. Geen paard. Harissa verblijft al sinds donderdag bij Vetarel voor de inseminatie. Iedere dag rijden we heen en weer om haar gedag te zeggen en een half uurtje te laten grazen. We verwachten dat we haar morgen na gedane zaken kunnen ophalen.

Maandag kelderde de temperatuur opeens naar 15°, lekker fris met verschillende malse regenbuien, precies goed, en één korte plensbui die de pioenrozen noodlottig werd. Dat gebeurt elk jaar een keer, de roze zijn minder goed bestand tegen al dat water dan de witte.

pioenen

Maar goed, binnen misstaan ze ook niet. Verder groeit door de regen alles als kool, ook het gazongras (maaien, maaien) en de bramen in de crossbaan. Dat wordt binnenkort snoeien anders groeien de paden snel dicht. De brem is uitgebloeid en de vlier en kamperfoelie zijn nu aan de beurt. Alles even uitbundig.

reageer

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR