logo
 

Opgeruimd

Een echte opruimweek. R reorganiseerde de administratie en verzamelde alle paperassen betreffende het huis in één ordner, we gooiden stapels oude ziektekostendeclaraties, brieven en zelfs lagereschoolrapporten in het oudpapier, want waarom zou je ze bewaren.

We ontdeden het huis van stof kattehaar hooi pluizen modder en dorre blaadjes, die zich op een of andere manier altijd weer in een paar dagen verzamelen, ook al zijn wij opgeruimde types en komt er momenteel helemaal niemand van buitenaf in huis die hier rommel zou kunnen veroorzaken, maar zo is het leven.

De auto heeft een nieuwe accu en staat weer in de carport, ik dweilde de garage uit en we zijn blij met al die lege schone ruimte.

Ik waste al Het Ventje z'n bekliederde dekentjes zodat hij weer vooruit kan.

Op het landje van Pierre kwam een hijskraantje de stammetjes opstapelen en een Mannetje kettingzaagde de allerdikste stammen in transporteerbare stukken. Nog niet alles is weg maar het schiet op. De gebruikelijke bende van houtafval en stukken schors blijft achter, we zijn benieuwd wie dat gaat opruimen.

Tussendoor maakten we een ritje waarbij Kir voortdurend links en rechts moest rondkijken omdat alles er met sneeuw anders uitzag dan de vorige keer toen ze buiten was. Best vermoeiend, dat geslinger, maar het was een mooie rit.

winterritje

Vanochtend was na twee nachten harde wind en veel regen alles weer groen, op een paar opgeschoven sneeuwhopen na. Terwijl R weg was om hooi te halen, brak ik de rommelige dijk af nu die ontdooid was, harkte het oude hooi uit het schuurtje, schepte modder en mest terug het weiland in en harkte het pad aan, waarna R er bij het insteken van het hooikarretje met de autobanden een fraai zigzagpatroon op aanbracht.

soezen

En nu sneeuwt het weer volop, fijne verse schone sneeuw, zodat de paarden er lekker in kunnen liggen soezen. Een fris begin.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR