logo
 

Samenvatting der mijlpalen

Een hele week geen logje, terwijl er volop mijlpalen waren. We gingen voor het eerst sinds het begin van de lockdown uit eten, en wel in goed gezelschap. G+B zijn de eersten die wij kennen die al in het vroege voorjaar Covid19 hebben gehad. Bij binnenkomst en vertrek in de Foyer IX was een mondmasker verplicht maar zodra we zaten, mocht het af. Het eten was minder goed dan gewoonlijk daar, het lijkt of de fut er een beetje uit is gegaan door de afgelopen drie maanden.

Ik scoorde de eerste frambozen in de crossbaan, waarvoor ik ver over de braamstruiken heen moest gaan hangen omdat de paarden de bereikbare frambozentoppen aan de rand er systematisch uitknabbelen.

Bij de boxen kon ik al een handje bosaardbeitjes plukken en er komt meer. Maar goed ook, want HiTime lust ze graag. Hij eet ze heel voorzichtig van mijn vlakke hand, hij is er veel handiger mee dan Harissa en Kir.

Meer opzienbarend fruit: bosbessen. Die struikjes staan al zo lang wij weten langs ons pad en her en der in het bos maar nooit eerder zat er ook maar het kleinste besje aan. De bekende J te A, thans te S, plukte er een kilo van en er staat nog veel meer, zegt zij. Inmiddels is het al jam geworden, zoals het recept voorschrijft in met kokend water omgespoelde bokalen.

bosbesjam

We maakten voor het eerst sinds de lockdown én sinds de bossen weer zijn vrijgegeven een langere rit, 15 km in tweeënhalf uur via Straimont en de Route de Neufchâteau. We moesten een zwijnenhek door maar dat mocht, mits je het weer achter je dicht deed. Ons favoriete paadje is aardig overgroeid geraakt, maar dat komt goed als we maar dikwijls die kant op blijven gaan. Er lagen in elk geval geen omgevallen bomen overheen. Harissa wilde wel uit een van de beekjes drinken, ook een mijlpaal, wat goed van pas zal komen tijdens endurancewedstrijden, alleen heb ik geen plan om daar weer mee te beginnen. Maar je weet toch maar nooit.

De nieuwe overburen hebben geen garage gebouwd op hun betonplaat maar enkele hondenkennels. Er zit nog niets in maar dat belooft wat.

We kregen uit Nederland een vliegenval cadeau, of hij werkt, weten we pas als het warmer wordt. Bovendien moeten onze vliegen nog leren begrijpen wat de bedoeling is. Het zijn Waalse vliegen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR