logo
 

Over het erf

Wie hebben we de afgelopen weken allemaal over het erf gehad? Welgeteld drie personen, en een pakjesbezorger, maar die telt niet want hij zette mijn nieuwe keukenapparaat neer aan het begin van de oprit.

Vrijdag kwam Fred voor het beslaan van Titan Jay en Harissa. Daar was hij meer dan drie uur mee bezig. Anderhalve meter afstand houden mislukte faliekant want je bent bezig, je praat over onderwerpen waardoor je wordt afgeleid, je pakt eens een stuk gereedschap van elkaar aan, en het hele anderhalvemetergebeuren verdwijnt naar de achtergrond.

tandarts02

Dinsdag kwam de tandarts voor Harissa, die vorig jaar is overgeslagen vanwege het veulen, en voor Kir, haar eerste keer. Hoewel het nogal een luidruchtig en voor een paard vreemd en onbegrijpelijk stel handelingen is, was de lichte verdoving die we voor Kir paraat hadden, niet nodig. Ze vond het maar niks, maar raakte niet in paniek.

tandarts01

Terwijl dit gaande was, kwam Sunshine oefenen met Jay in de roundpen en de crossbaan. Daar kon ze haar gang gaan zonder iemand dicht te benaderen. En gisteren kwam ze weer, in principe voor hetzelfde maar al pratend liep het erop uit dat ik uitgebreid les kreeg met Kir in de roundpen, wat heel goed en nodig was maar eigenlijk in strijd met de regel dat individuele lessen, zelfs een-op-een in de buitenlucht nog steeds niet mogen.

Het hinderde niet, niemand was ziek en hier in de beboste dunbevolkte regio lopen we ook eigenlijk vrijwel geen risico, maar ik bedoel maar. Er komt bijna niemand, we gaan nergens naar toe en wij zijn gewetensvolle brave burgers, maar toch zijn die maatregelen niet goed na te leven. Mijn voorspelling is dan ook dat er een tweede coronagolf komt zodra die winkels en die kappers en die terrassen waar iedereen zo op zit te vlassen, weer opengaan. We gaan het zien.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR