logo
 

Vorderingen

En dinsdag alweer. Gisteren de ramen aan de westkant gewassen en het terras daar geschrobd, dat moet gelogd zodat ik over een half jaar kan terugzoeken wanneer dat ook alweer voor het laatst gebeurd was.

's Middags wandelden we met Titan en Harissa een eind het bos in en lieten ze grazen, dat stellen ze op prijs. Rijden mag niet, de regels worden telkens op het web gepubliceerd, er komen vragen over, de verduidelijking roept weer nieuwe vragen op, maar we gaan ervan uit dat wandelen met je paard aan een touw op hetzelfde neerkomt als wandelen met je hond aan de lijn, en dat mag. Bovendien komen we in het bos nooit iemand tegen. Rijden op eigen terrein mag wel, wij hebben mooi geluk met een roundpen én de crossbaan. We hoeven ons nog lang niet te vervelen.

Het is voorjaar. In het hooischuurtje heeft zich wel degelijk een vogelstelletje geïnstalleerd. We aten voor het eerst dit jaar buiten, weinig wind, zon, curry van aubergine aardappels en doperwten. Océ ligt te zonnen op zijn vaste plek, de bigbag achter de boxen. Kortemouwenweer.

Na het eten nog wat geoefend met Kir. Draven, voltes, stilhouden, alles vlot, alleen inparkeren nog niet zo maar dat ligt aan mij, ik moet oefenen. Flexen kan Kir ook als de beste, dat is goed voorbereid door R met zijn grondwerk.

kir02

Vooraf was er nog iets grappigs. Ik haalde haar op uit de crossbaan en liep voor de aardigheid even met haar over de wipwap, dat doet ze zonder aarzelen. Alleen deze keer wipte de wap niet meteen naar beneden zodra we samen over het kantelpunt heen waren, en waarom niet? Omdat HiTime ons achterna was gelopen en nog op het andere deel stond. Dat dier zit nu werkelijk nergens mee. HiTime en Kir zijn onze grapjassen, allebei.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR