logo
 

Hij ligt

Nu we alle mest hebben uitgereden, kon het restant van de beuk worden gerooid. Dat heeft geen haast, zei R, die stam is tegen augustus wel weg. Haha. Dergelijke grapjes ken ik. Inderdaad hakte en zaagde R meteen de afgelopen dagen de wortels door en groef eromheen. Sommige wortels waren al verrot, andere boden nog flink weerstand. Toen de kluit grotendeels vrij was gekomen, trok hij de stam met de tractor omver.

Wat doen we ermee? Het is evenzoveel goed kachelhout, maar dat betekent weer zagen kloven stapelen en stookhout hebben we meer dan genoeg. Luxeprobleem. Laten we hem een sportieve carrière geven en hem in de crossbaan leggen als hindernis. Hij vergaat dan wel na een aantal jaren maar dat is de natuur. Goed idee.

beuk01

R sleepte hem naar zijn plek. Hij ligt daar goed. Ik ben er vanavond al een keer overheen gesprongen met Jay, aan de hand. Aanwinst.

beuk02

De stronk mag in de bramen verder wegrotten. Toen we hem daar deponeerden, zagen we een bruin hagedisje rondscharrelen. De vlier staat op uitlopen en we vonden alweer een leeg eierschaaltje in de hooischuur. Dat is toch veel te vroeg? Getjilp hebben we nog niet gehoord en we zien ook geen ouders heen en weer vliegen met eten. Die lock-down geldt toch niet voor vogels?


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR