logo
 

Diverse diersoorten

Nog steeds snijdende wind. De paarden vinden het niet erg, zelfs Titan niet, die toch al heel wat winterhaar is kwijtgeraakt. Het grote voordeel van deze lage temperaturen is dat er nog geen knaasjes zijn. Zo kunnen ze ongestoord in de zon liggen en staan soezen.

soezen

Vreemd genoeg vond ik de afgelopen dagen al vier teken bij de paarden, en vanavond na onze lange wandeling kriebelde er eentje over mijn arm. Teken! Dat moest toch niet mogen? Het is nog bar koud, maar we hebben wel een kwakkelwinter gehad en volgens de internetdeskundigen ligt het daar aan. Opletten dus!

We wandelden het bos in want daar waait het niet zo, en van het een kwam het ander zodat wij uiteindelijk via de weilanden van Dominic langs de Vierre liepen en verder door het natura-2000-gebied, waar we nog nooit geweest waren. Het ligt op een steenworp afstand maar je kunt er alleen komen door die weilanden, waar 's zomers zijn koeien lopen. En nu stond het hek een keer open. Daar was nog goed te zien dat het gebied van de winter overstroomd is geweest. Ook lagen er verschillende bomen die door de bevers omver geknaagd waren. Een mooi wild gebied, fijne habitat voor allerlei dieren.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2024 - powered by InR