logo
 

Corona en meer

De stand van zaken. Om te beginnen: corona hebben we niet. Er zijn in deze regio niet veel gevallen, de bevolkingsdichtheid is gering, er zijn niet opvallend minder files want toch al nooit veel verkeer, de school is wel gesloten maar dat scheelt slechts elf leerlingen, en I+R werken niet thuis (afgezien van het gebruikelijke mestruimen). We blijven wel thuis maar dat is niets bijzonders want hier is het het fijnst.

We hamsteren natuurlijk ook niet. Ten eerste is het geen oorlog en ten tweede doen we eens per week boodschappen en gaan niet apart nog eens 22 km heen en weer naar de supermarché om voorraad in te slaan.

Ik was woensdag bovendien net naar de biomarkt geweest, drie kraampjes en de Vrac Car stonden er weg te waaien in regen en storm (de grijsaard van de groente was niettemin zoals altijd in korte broek met blote benen), en zodoende zijn er nu naast de gewone etenswaar ook nog voorraden boekweit, zilvervliesrijst en hele lekkere enorm grote dadels in huis. O nee, de dadels zijn alweer op. Die waren onweerstaanbaar.

Vanmiddag ging R erop uit om spelt en roggemeel te halen. Aliments Guillaume is 30 km van hier dus we kopen altijd 10+2 kilo meel tegelijk in. Deze keer waren de schappen ver leeg, nog net vier 2-kilo-zakken spelt dus dat viel mee, en dinsdag wordt daar gewoon weer bevoorraad. Les gens sont fous zei de eigenares. Die manie om vooral wc-papier te hamsteren vind ik echt vreemd, blijkbaar vindt men dat een regelrechte ramp als dat opraakt. Terwijl hele volkeren de zaak nooit schoonhouden met een papiertje maar netjes met water, veel hygiënischer. Ik heb dat zelf ook een tijd gedaan maar het is in Europa niet vol te houden en R weigerde bij de bouw van het huis Japanse toiletten in te plannen. Het is waar dat die niet alleen water maar ook stroom gebruiken, dat wel.

Verder zijn alle carnavalsoptochten, die hier normaal gesproken op meerdere flexibele datums gehouden worden, afgelast, maar dat vinden wij persoonlijk geen gemis. Het Grand Feu gaat ook niet door, maar dat houden we tegoed. Als de epidemie achter de rug is, gaat de fik er alsnog in, heeft de Club des Jeunes via facebook beloofd.

houtopslag

Meer faits divers. Monsieur M kwam vragen of wij het goed vonden dat een bosbouwer zijn stammen zolang op onze crossbaan zou opslaan omdat er nergens anders plaats is nu Pierre zijn vage landje heeft afgesloten, terwijl die bomen dringend gekapt moeten worden wegens scolytes. We namen een kijkje op het perceel. Dat zijn heel heel veel bomen, en we weten hoe het terrein er dan gaat uitzien: aan gort. En voor hoe lang? Dat vinden we dus niet goed. Hoe het zal worden opgelost, gaan we vanzelf zien.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR