logo
 

Achterstallige notities

Even een lijstje achterstalligheden, in willekeurige volgorde.

Gisteren sneeuwde het en het vroor 's nachts vijf graden.

We kortten samen alle siergrassen in, dit keer met de zaag want die pollen zijn al veel te dicht, dat lukt niet meer met de snoeischaar.

Hooi gehaald, hopelijk voor de een-na-laatste keer deze winter.

Ontelbare kevertjes gevangen in huis. We denken dat ze met het haardhout mee naar binnen komen.

Die zondag dat we om 8 uur van huis gingen voor onze eerste dagtocht, zagen we een dood zwijn liggen op de oprit van het eerste huis van het dorp, net waar de gaasomheining stopt. Dat was angstig dichtbij. Later bleek dat dat dier niet aan de pest was overleden dus we zijn vooralsnog veilig, al mag niemand zuidwaards meer het bos in.

Zaterdag gingen we eten bij mijn oude paardenkornuit in Luxemburg. Hij had de reerug goed klaargemaakt, maar die sterke wildsmaak is ons allebei toch wat heftig. Het was de eerste keer dat we paardenbloemen, madeliefjes en viooltjes aten. De voertaal was Luxemburgs, wat R niet machtig is, maar hij heeft zich kranig geweerd. De hond daar had meer speelgoed dan het gemiddelde moderne kind en dat zegt wat.

Ik stapelde een grote hoeveelheid mammoetbeenderen rond de voet van een jonge beuk in de crossbaan in de hoop dat het de paarden ontmoedigt om aan zijn schors te knagen. Als ze andere jonge boompjes willen molesteren, goed, maar van die beuk blijven ze af. Ter illustratie sloop R zojuist naar buiten om er een foto van te maken. Dat het al stikdonker is, houdt hem niet tegen.

mammoetbotten

Ik reed nog maar weer eens naar boer G om te vragen of onze paarden niet in zijn maaiwei mogen maar hij hield vriendelijk maar beslist vol. Okee dan, nu laten we het er verder bij.

We hebben de verwarming uitgezet. Ik heb het tegenwoordig toch altijd veel te warm en als het 's avonds kil wordt stoken we de houtkachel. Bevalt prima. Alleen bij nachtvorst gaat de verwarming vanzelf aan anders bevriezen er leidingen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR