logo
 

Ups en downs

Sperwertechnisch gezien was het een ups en downs dag. Hij vloog er wel blijkbaar gezond vandoor gisteren, maar vanochtend zat hij stilletjes op zijn achterste in het weiland achter het huis, geen normaal gedrag voor een sperwer. Hij heeft een feilloze schutkleur tegen de achtergrond van modderkluiten maar ik zag hem doordat hij een beetje bewoog toen hij gepest werd door een kraai die van de gelegenheid misbruik maakte. R raapte hem op en zette hem achter de crossbaan in het gras in de zon, dan kon hij niet door de paarden onder de voet gelopen worden.

sperwer01

Een uur later zat hij er nog, maar toen R dichterbij kwam vloog hij toch tussen de bomen door. Echt goed leek het hem niet te gaan maar nu zullen we hem wel niet weer zien dus hoe het verdergaat komen we niet te weten.

We dronken voor het eerst dit jaar koffie op het roundpenterrasje. Het vroor nog wel twee graden maar in de zon konden we goed doen alsof het niet koud was. 's Middags werd het net iets warmer. Gygy en Kir werden geborsteld en Titan ook, die daar zelf om kwam vragen. Daarna was eerst Gygy aan de beurt. Longeren, dat was alweer een tijdje geleden. Deze keer inclusief drie galopsprongetjes en drie bokjes, niet gepland maar ach, niks aan de hand.

nohands

Kir daarna. Stap draf galop, springen over een balkje en ik heb ook weer even over het zadel gehangen. Voor echt rijden vinden we haar nog te jong. Na afloop deden we haar even een deken op, niet dat dat hard nodig was maar ze ziet er zo schattig mee uit. Donkerblauw staat haar bijzonder goed vind ik.

kir03

Onweerstaanbaar.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR