logo
 

Een update over mijn haar

Het is een tijd geleden dat ik een update over mijn haar heb geplaatst. Dat komt, het is te saai. Ik heb nu eenmaal de afgelopen jaren van dat gemiddelde doorsnee haar gehad, steeds hetzelfde, en als dat iets langer werd dan gemiddeld doorsnee ging ik naar de kapper en die knipte het dan weer gemiddeld doorsnee net als de vorige keer. Netjes, niets op aan te merken.

De laatste keer echter knipte ze het gemiddeld doorsnee 55plusvrouw. En even later kwam ik foto's van vier jaar geleden tegen toen we in Japan waren. Dat laatste gaf de doorslag. Kort, pittig, niet doorsnee-55-plus. Het zou wel wat geschokte kennissen opleveren, die dan snel hun afgrijzen moesten zien te verbergen als ze me na het knippen voor het eerst zagen, maar je moet er wat voor over hebben. Oefening baart kunst, dat is goed voor hun sociale vaardigheden.

Een kloek besluit. Nu nog de uitvoering zien te regelen. Iemand moet het doen. R weigerde aanvankelijk vierkant, maar zwichtte voor mijn dreigement dat ik het dan zelf zou doen zonder spiegel. Hij knipte eerst onder aanhoudend protesteren het overbodige haar eraf en daarna trok hij voren met de tondeuze. Stand 6. Dat was een concessie, vroeger was het stand 5, net als ik altijd bij hem doe. Bzzz bzzzz.

haarupdate

En? Ik ben in mijn nopjes en R wordt bedankt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR