logo
 

Toch hoera

Beetje rare verjaardag gisteren, van R van InR. Normaal gaat dat toch minstens gepaard met een feestelijk logje met bloemen, taart en een foto van de jarige, en in huis slingers en speciaal lekker eten. Maar dit jaar niet. We waren ziek, allebei tegelijk. Misselijk, overgeven en diarree, en niet zo'n beetje. Hoe het kwam weten we niet, we hadden pompoen en aardappelen gegeten, die 40 minuten bij 180° in de oven hadden gestaan dus je zou zeggen dat elk virus of bacterietje daar wel bij zou zijn bezweken. Of er zat echt vergif in, maar dat had ik er niet in gedaan. Mijn theorie is dat R het virus heeft meegebracht uit de wachtkamer bij de dokter, waar hij voor het eten gezond en wel tien minuten had doorgebracht voor iets heel anders. Heel besmettelijke plaatsen, dokterwachtkamers, die we meestal trachten te mijden als de ... eh, pest. We zullen het wel nooit te weten komen.

Hoe dan ook, we brachten de dinsdag hangerig en bleek op de bank en in bed door en taart was wel het laatste waar we in geïnteresseerd waren. Op de woensdag zelf lag ik nog als een vaatdoek in bed, maar R was wel weer een beetje opgeknapt en maar goed ook want er kwamen onverwacht oude kennissen langs die hij in veertig jaar niet gezien had. Dat hij jarig was, wisten ze natuurlijk niet.

binnen

Vandaag doen we nog een dagje heel kalm aan. Stapel boeken, kachel aan, rustig binnenblijven. Het weer werkt ook goed mee.

Maar al is het dan een dag te laat: toch van harte felwvhguevd, 68 jaar, jong! En nog vele gezonde jaren!


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR