logo
 

Vroeg ritje

Vanochtend vroeg op om de grote hitte voor te zijn. Wat wij dan vroeg noemen, ik weet ook wel dat half zeven voor veel mensen niks bijzonders is. Het was lekker fris. Na twee uur waren Titan en Harissa niet eens bezweet geraakt en wij ook niet.

vroegop

We kwamen langs en door verschillende beekjes waar normaal vrolijk water klatert maar die nu compleet droog waren. Op de bospaden staat nog wel heel wat groen gras. Morgen ook weer vroeg op, dan laten we de paarden daar twee aan twee een uurtje grazen.

Het klein eikenhout is inmiddels opgestapeld, het kloven van de grotere blokken moet wachten tot het koeler wordt. Twee stammen van 2,50 m transporteerden we met de tractor naar de crossbaan, dat scheelt een hoop zwaar zaagwerk en het is leuk om er later overheen te springen.

De jonge zwaluwen van het tweede nest zijn uitgevlogen. Er komt nog maar een dun straaltje gemeentewater uit de kraan. Ik waste de schapenvacht van Het Ventje met water uit de 1000litercontainers, die zijn nog vol. We bespraken een plannetje voor een composthoop. Over het houthokplan moet nog verder worden nagedacht. Plannetjes voor buiten voeren we sowieso pas uit als het weer normaal weer wordt. If ever.

reageer ook (5)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR