logo
 

Huisje boompje beestje

De zondag-stormdag besteedden we nuttig en deugdzaam door in de garage al ons leerwerk schoon te maken en in te oliën: hoofdstellen, zadels, laarzen, teugels, en ik behandelde het nieuwe zadel met talkpoeder anders kraakt dat nieuwe leer zo. Het stormde en regende, maar we liepen geen schade op en de paarden hebben het natuurgeweld goed doorstaan.

Maandag-nastormdag helt een van de twee bomen aan de overkant wel gevaarlijk richting de elektriciteitskabel en de wortelkluit is helemaal losgewoeld. An accident waiting to happen. R belde de gemeente ('oui, Eric ici, we komen eraan') en inderdaad kwamen er na een uurtje enkele Mannetjes met een pick-up en een Manitou. Ze overlegden ('we grijpen hem met de vork', 'neenee, een kabel eraan en we trekken hem via het weiland de weg op') maar uiteindelijk vertrokken ze met de mededeling dat 'iemand die beter betaald werd maar moest beslissen over de beste manier om de boom om te leggen'. Goed mannen, als het maar gebeurt voordat hij valt en wij weer eens zonder stroom komen te zitten, want dan kan ik dit logje niet afmaken. Spannend hoor.

boom

Niet dat we ons laten opjutten. Kijk namelijk eens wat oma 's morgens deed (jakkes wat een confronterende foto, in de spiegel lijk ik lang zo grijs en rimpelig niet; maar ja). Die sokken waren het niet waard (geen geitewol, 3 paar voor 4 euro twee jaar geleden en om het gat heen ook al heel dun) maar ik wou eens kijken of ik het nog kon, en ja, het ging. Duurzaam hoor. Volgende keer ook eens proberen bij betere sokken. Een rustgevende bezigheid, die ook doorgaat als er eens geen spanning is.

oma

Nu waait en regent het weer, de kachel is aan, Het Ventje zit op schoot. Huiselijkheid.

reageer ook (5)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR