logo
 

Zie de maan ...

Zie de maan schijnt door de bomen, ja ... maar niet door onze beuk. Om hem beter te kunnen omzagen zou eigenlijk eerst de mest weg moeten, maar er is nog steeds geen kijk op uitrijden omdat het land te nat is. Toch kon R het gisteren, nog wel op 5 december, niet langer uithouden: hup! de beuk erin, nou ja eruit. Bovenop de mesthoop gaan staan en zagen maar, zo sta je meteen een meter hoger, handig hoor. Ik vind dat soort omzagerij van dikke bomen altijd best griezelig maar het ging weer helemaal goed, de stam viel precies daar waar hij gepland was zonder schade aan wat dan ook, en vanochtend had R de stam al in mootjes gezaagd.

beukexit

Het restant van de stam komt dan aan de beurt zodra de mest weg is. De takken lanceerde ik zoals gewoonlijk de bramen in. Nog kloven, dan is er straks weer ruim voldoende houtstapelwerk voor mij. Daarvoor moet wel eerst dat overcomplete boxenpaneel weg achter de beukjes. Wat zullen we daar eens mee doen? We denken er nog over na.

Er was tijd over voor al dat zaag- en opruimwerk doordat het eerste ritje met Kir moest worden uitgesteld omdat de grond in het bos nog hard bevroren was, min 6 gisternacht.

En jammer. Een maand na het definitieve afspenen testten we de stand van zaken en zetten we HiTime en Harissa bij elkaar. Helaas, de jongeman begon meteen te drinken en Harissa joeg hem niet weg, integendeel, er kwam meteen melk. Als we dat zouden toestaan konden we weer helemaal opnieuw beginnen dus we haalden ze weer uit elkaar. Het is pech voor de paarden en voor ons. Veel leuker als alle paarden bij elkaar kunnen zijn, en voor ons praktischer ook. Nu zit het erin dat we nog een paar weken vastzitten aan hooi en water dragen naar de drie aan de overkant, en ritten maken is ook telkens puzzelen om te voorkomen dat er een paard alleen achterblijft. Maar ja, de natuur ...

Mist en motregen nu. Dooi. Brood bakken, kweeperen stoven, hangop en appelmoes met gember maken, vogelvoerbolletjes aanvullen, met Het Ventje op schoot zitten, Océ brokjes verstrekken, kopjes krijgen van Nero (buiten). Kachel aan. Huiselijkheden.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR