logo
 

Herfstvermaak

De springles werd uitgesteld wegens overvloedige regen. De bodem is veel te nat, misschien kunnen we er een keer voor naar een binnenmanege.

Afspeendag vier zit erop, 's ochtends regen, 's middags droog. HiTime kan al best van 9 tot 6 zonder melk, maar hij vindt het wel fijner als hij Harissa in elk geval kan zien; als ze in de crossbaan uit zicht raakt, galoppeert hij een rondje door het achterveld om haar te zoeken. En als hij dan Titan tegenkomt, is het ook alweer goed.

R haalde zondag het eerste karretje hooi van dit seizoen, we voeren bij maar nog niet de volle winterportie van een baal of meer per paard. Vanwege het hooi en de regen brengen de paarden heel wat tijd door in en rond de boxen, zodat we wel volop mestruimen. Om de mesthoop van vorig jaar uit te rijden heeft Olivier beloofd om het weekend te komen met le bobcat en de épandeur. Dat zal heel wat sneller gaan dan met de hand mest in de bak scheppen en in het veld er weer uit zoals voorgaande jaren.

Océ eet de brokjes die ik voor hem klaarzet en vanavond hoorde ik hem voor het eerst spinnen. Aaien is nog een brugje te ver, kalm aan maar. Hij heeft kennis gemaakt met Het Ventje maar een succes was dat niet, eerst hielden ze een miauwwedstrijd en daarna gingen ze tegen elkaar zitten brommen tot ik Het Ventje maar weghaalde. Zoiets moet ook niet overhaast worden.

R zaagde alvast wat takken van de beuk die omver moet als de mestbak leeg is. Aan haardhout straks weer geen gebrek. De verwarming staat op een laag pitje, zodat de kachel stoken tenminste zin heeft in plaats van een luxe-actie te zijn waardoor het in de kamer veel te warm wordt.

herfstvermaak

Nadat we hadden uitgegoogled dat het in Engeland een uur vroeger is, keken we zondagavond naar His Dark Materials op BBC One. Deel 1. Acht delen, de komende zeven zondagavonden tussen 21 en 22 uur heeft het geen zin ons te bellen appen of mailen. R is het boek aan het herlezen (929 blz), ik heb de voorganger en het vervolg net uit, en nu is het wachten tot daar het derde deel van klaar is. The Book of Dust. Opschieten graag, Philip Pullman.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR