logo
 

Van start

Het afspenen van HiTime is van start gegaan. We hebben besloten het op de semi-natuurlijke manier te doen, hybride zegmaar. Niet abrupt, met een gillend veulen in een box, maar ook niet volgend voorjaar eens een keer als Harissa er genoeg van heeft. Deze methode levert de minste stress voor iedereen op, verwachten we.

En het is goed begonnen. HiTime met Kir in de crossbaan, de andere drie in het achterveld, van 11 tot 16 uur. Zolang Harissa maar in zicht bleef, vond HiTime het prima, hij ging zijn gangetje, beetje knabbelen beetje grazen, in de buurt van Kir. Terwijl ik een oogje in het zeil hield, knipte ik bramen, handig. Alleen toen Harissa uit het zicht een poosje in een box ging staan, galoppeerde hij joelend een paar rondjes, staartje in de lucht. Maar echt gestress werd het niet. Titan en Jay trokken zich helemaal nergens wat van aan en Harissa bleef ook behoorlijk stoïcijns.

hitimefast

Toen we het welletjes vonden, zetten we de crossbaanpoort weer open zodat ze allemaal nog even konden scharrelen. Tegen de avond voerden we een baal hooi in de boxen en HiTime kreeg zijn emmertje graan. Harissa niet, blijkbaar moet het bijvoeren wel abrupt stoppen om de melkproductie te verminderen. Dat beviel haar niet maar zo is het leven. 's Nachts lopen ze weer met zijn allen aan de overkant.

Onderwijl longeerde R Titan een paar rondjes in de roundpen en liet hem over een balkje springen om Titan er weer aan te wennen. Het was lang geleden en omdat er maandag iemand springles komt geven moest dat even worden opgefrist. Daarna klom hij in het zadel en liet Titan nog wat sprongetjes (hoogte 48 cm) maken om ook de ruiter te laten wennen.

jayvlag

Ook Jay liet ik een paar keer over de balk springen, dat kan ze zonder moeite, en als afsluiting pleegden we nog wat frivoliteiten met de nieuwe vlag. We zijn erg tevreden met deze dag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR