rss
logo
 

Graasgraasgraasgraas

De afgelopen dagen brachten we heel wat tijd door met de paarden in het bos. Graasgraasgraasgraas. De logees hielpen in het weekend een handje mee. In de weilanden staat onderhand alleen nog wat onsmakelijk onkruid en 's ochtends rennen de paarden de crossbaan in om nog wat frambozentopjes te scoren, maar daar komt ook een eind aan.

logees02

In het landje van de onderwijzer mochten dit jaar vanwege de varkenspest geen scouts kamperen, zodat daar nu nog wel mooi gras groeit.

logees01

Maar daar kunnen we de paarden niet al het gras laten opeten, dat weiland is niet van ons. Dus moesten ze naar de overkant. De Mannetjes legden behulpzaam twee platen over de greppel. Rubbertapijt van de oude trailerklep erop en proberen maar.

Harissa: Aha, dat gras is nu bereikbaar over die platen heen? Vooruit. Triptriptrip, neus in het gras.
Kir: Opgewekt Harissa achterna.
HiTime: Maar daar durf ik niet over! Help! Ma-AAAaaaMMM! HiiiIII!! Met een reuzenduw tegen zijn billen door R, hop, daar stond HiTime toch opeens in het weiland.
Jay: Daarover? Hm. Nee. Nou okee dan, voor de goede zaak. Graasgraasgraas.
Titan: Wat!? Daarover? Noooo! Not. Levensgevaarlijk, dat. No Waaay! Niet ik. Nou, als de baas er dan overheen loopt, kan ik hem wel volgen door over die platen heen te springen met mijn ogen dicht en ware doodsverachting. Wheww! Gelukt.
Daarna moesten ze alle vijf vele rondjes galopperen en Jay talloze op-de-plaats-bokjes uitvoeren. Ze zijn blij met hun gras.

waterwerk01

Het is wel gortdroog, het ritselt als je er doorheen loopt. Er is dan ook veel belangstelling voor de waterbak. Vooralsnog sjouwen we met emmers naar de overkant zolang de buis onder de weg niet operationeel is. De andere buis, voor de spanningskabel, is open, maar de waterbuis niet. Platgereden waarschijnlijk door de zware vrachtwagens. Okee. Graafgraafgraafgraafgraaf, met de machine ... klaar, zeggen de Mannetjes. Maar niet vandaag want nu worden eerst de betonbandjes langs de overkant geplaatst.

waterwerk02

Intussen hebben we alweer een dag met stralende zon en een snijdende oostenwind, zodat alles nog harder uitdroogt. Weersites noemen dit 'mooi weer'. Ja voor terrasjeszitters en boswandelaars. Nou sorry. Niet voor ons. Het is exact het tegenovergestelde van wat het land nodig heeft, en de regenwatertank is ook allang weer leeg.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR