logo
 

Mooie plaatjes

Alweer een week voorbij, en zonder logje weet ik weinig details meer. De temperatuur ging omlaag naar wat wij tot voor kort normale augustuswaarden vonden, lekker 20, 21°, maar zonder tussenkomst van onweders of andere nederslag. In Petange en Basscharage (L) veroorzaakten spectaculaire windhozen veel schade aan gebouwen. Straten vol puin. In Suxy zagen we zoals zo dikwijls de buien ten westen en ten oosten voorbijdrijven en wel degelijk neerkomen, maar alleen in bevoorrechte dorpen als Rossignol en Straimont, die altijd al onze regen toebedeeld krijgen. Hier viel niets.

Eergisteren (gaten graven voor de palen van het mestkruiwagenafdak) en gisteren (beton storten) was dat wel weer handig.

beton01

Gunstiggestemde weergoden, mazzel of degelijke planning. In elk geval is het goed gelukt, niet te nat niet te droog. Het aanbrengen van de dakplaten moet wachten tot de gewonde vinger weer helemaal in orde is, nog minstens twee drie weken verband. Het bekistinkje - voor de kritische lezer - gaat er nog af en de zijkanten worden opgevuld met zand als het beton volledig uitgehard is.

beton02

En vannacht, toen het beton voldoende gehard was, begon het. Hemelwater!

nat01

De paarden schuilen wat onder de bomen, maar eigenlijk vinden ze dit weer helemaal goed. Geen vliegen, niet warm, groeiend gras.

nat02

Wij zijn ook blij. Groeiend gras. Volle regenwatertanks.

nat03

Close-upje. Echt regenwater. Niet alleen om het voor nu vast te leggen, maar ook voor later. Dat we in de toekomst, als het nooit meer regent, kunnen zeggen 'Gelukkig hebben we de foto's nog'. Want hee: inmiddels schijnt de zon alweer.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR