logo
 

Eten

Eten is belangrijk en het is leuk om er tijd en aandacht in te steken. De omstandigheden daarvoor waren de afgelopen dagen gunstig. We hielpen Sunshine om van haar bergen rijpe pruimen af te komen; er was daar niemand thuis maar Scotch vond het goed dat we via een achterdeurtje toch twee kilo meenamen. Dat leek heel wat maar er bleef daar nog zeker drie keer zo veel over.

Het leverde zes potten jam en een pruimenflap op. De flap ging op bij het bezoek van mijn oude paardenkornuit (J-P uit L), die kwam eten (friet met twee salades; natuurlijk zelfgemaakt) en zuurdesembrood wilde leren bakken. Hij bracht een prachtig Arabischepaardenfotoboek en een westernzadel mee en vertrok met een basisje zuurdesem in een potje en wat speltmeel om zijn desem mee te voeren, plus de handleiding. Alweer iemand gelukkig door zuurdesembrood.

pruimenjam

Dinsdag schotelde broer E te U (momenteel te S) ons een Indiase maaltijd voor. Vlnr: rijst met rozijnen, twee chutneys, wortelcurry, halvah, shrikand en naan. Vanavond op het menu: banaanraita, bryani en Indiase kwark. Toemaar.

indias

De handlijder (R van InR) intussen krijgt iedere dag een andere verpleegkundige langs om zijn verband te verwisselen. Hij heeft al een bekwame, een extrabekwame en een onhandige meegemaakt. Nog drie dagen zo verder (nog maar verband om twee vingers nu) en maandag weer naar de handchirurg ter controle. Nu hij weinig beweegt, is hij wel bang dat hij dichtgroeit.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR