logo
 

Druppels

Druppels ja, maar niet het soort dat uit de lucht komt vallen. Alles is nog steeds gortdroog. Alweer een dag van 39°, elke dag is warmer dan de vorige en de brandende zon doet de teer uit de omheiningplanken smelten.

druppels

Omdat HiTime gedurende de dag heel dikwijls even wil slapen, en hij dat nog niet zo goed staand kan zoals de grote paarden, gaat hij dan in zijn vaste zandplekje in het weiland liggen, op enkele passen van de boxen vandaan. Maar daar is pas tegen vijf uur schaduw dus ligt hij overdag in de zon te braden.

We zochten al een tijdje naar een oplossing maar dat is niet zo makkelijk. Een parasol of tent waait weg of klappert, en een wandje of dakplaat moet wel heel stevig vast staan anders is het te gevaarlijk. Bij Olivier is vorig jaar een veulen verpletterd doordat er een grote hooirol bovenop viel. Bovendien schuren paarden tegen alles wat in de wei staat, dus het zou eigenlijk een stevig gebouwtje moeten worden. Maar hee. Op vier passen afstand van de boxen nog een stevig gebouwtje plaatsen, dat wordt te gek.

Naast het hooischuurtje, waar normaal de mestkruiwagen staat, is bijna de hele dag schaduw. Daar zou HiTime nu mooi kunnen liggen, vlakbij Harissa (alleen wel uit haar zicht). Maar gaat hij dat doen? We trokken een draadje om dat stuk af te zetten.

Morgenochtend gaan we kijken of hij over te halen is. Hij heeft nu zijn routine, heel belangrijk voor een paard, en hem onder druk zetten werkt zeker niet. Het is in zijn eigen belang maar we hebben er een hard hoofd in. Aan met de anderen meedouchen is hij nu al wel gewend dus dat scheelt wel iets.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR