logo
 

Schaduw

Bij Clairefontaine reden we zondag 19 km bij 24° over keurige bospaden waar we beleefde wandelaars joggers en vtt-ers tegenkwamen, die de zondag sportief-recreërend doorbrachten. We staken wat ondiepe beekjes over en kwamen langs enkele netjes onderhouden historische grenspalen België/Luxemburg, en een tankstation, wat eigenlijk ook een netjes onderhouden grenspaal is maar dan een moderne. Ook de huizen en villa's zaten opvallend degelijk in de verf. Om kort te gaan, we waren vlakbij het Groothertogdom, het contrast met onze eigen gezellig-shabby regio was opvallend.

schaduw

Er waren vliegen, maar alleen in de volle zon, en we konden ons uitleven in diverse mooie galopjes. R klokte met Titan de maximumsnelheid van 34 km/u, jammer dat het weiland niet lang genoeg was om er echt voluit tegenaan te gaan maar de heren waren in vorm, dat is zeker.

Het vertrek- en aankomstpunt was een particulier erf achter wat woonhuizen, waar de weilanden en de gebouwtjes eruitzagen alsof ze dagelijks met stoffer en blik werden aangeveegd. Daar was alleen geen schaduw, zodat we de paarden na even douchen zo snel mogelijk naar huis trailerden, waar het ook warm is maar ze tenminste tegen de zonnestralen kunnen schuilen.

De maandag bleven we zelf ook grotendeels binnen. Een boek lezen, aan een website morrelen en naar muziek luisteren is ook wel eens ontspannend. Dit wordt geen week waarin we veel ondernemen, maar hopelijk duurt het niet te lang.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR