logo
 

Weer nix

Verheug je je de hele zaterdag want het zou 's middags gaan onweren, en dat gaat gepaard met regen! Toch? Valt er nix. Het waaide wel maar we kregen weer helemaal geen drup. Ook geen gerommel in de verte. Onweer nada. Mooie wolken, maar dat levert geen vocht op.

wolken01

We gaven de paarden er weer tien meter gras bij in het ruïneveld maar dat hadden ze pas 's avonds in de gaten, de hele dag hebben ze in de boxen rondgehangen wegens Te Warm.

De sparreneigenaar kwam strimmen, die moet ook wel hebben afgezien bij 28°. Morgen komt hij weer om het af te maken, hij is bang dat hij binnenkort zijn eigen perceel niet meer op mag vanwege de zwijnenpest.

Het verbaast ons dat er op het Nederlandse Journaal wel uitgebreid wordt bericht over de Afrikaanse varkenspest in China maar geen woord over precies diezelfde pest in deze streek, even besmettelijk, als het ware om de hoek van al die varkensmesterijen in Brabant en Limburg. Als ik die boeren daar was, zou ik hem behoorlijk knijpen maar blijkbaar denken de autoriteiten 'wat niet weet wat niet deert'. Men doet hier in elk geval zijn best om het niet verder te laten verspreiden.

Morgen maken we een rit bij Clairefontaine, aan de Luxemburgse grens, de laatste dag met een redelijke temperatuur (24°). Daarna barst de hitte weer los voor een week met 35° en meer, hiephoi maar niet heus.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR