logo
 

Dat was het dan

Zondag maakten we een hele mooie rit noordwaarts van 23 km. Aanvankelijk waren we niet van plan de Vierre in te gaan want Scooby (r) was voorheen niet zo'n held met water en het is best een steile oever, maar hee, wie niet waagt die niet wint, en kijk, de tijd van watervrees is blijkbaar helemaal voorbij. Hij ging er zonder aarzelen in en ook Beerbaum (m) begon meteen te spetteren, terwijl Jay (l) de waterplanten inspecteerde.

laatstekeerx

R had weer een fijne route uitgedacht, waarbij we de rue de Neufchâteau twee keer overstaken. Wij anderen volgen hem blindelings want we weten dat hij de beste gids is. Wat wonen we toch in een schitterende omgeving. Prachtige beboste dalletjes, mooie beekjes, nergens mensenlawaai, enkel vogelgefluit. Maar goed dat we juist die kant op waren gegaan dit keer, want diezelfde avond las ik dat de rue de Neufchâteau de komende twee weken afgesloten wordt voor het plaatsen van nog meer gaas tegen de Afrikaanse varkenspest over de hele lengte. Geen sprake meer van oversteken daar, dus ook die kant op was dit vooralsnog de laatste keer. Wie weet voor hoe lang, het kan wel een paar jaar zo blijven.

Nu kunnen we alleen nog in het bos achter het huis een rondje rijden (zolang dat niet verboden wordt) en via de grote weg naar Burnéchamps, dat is dan tenminste nog iets, zo kunnen we nog naar de Semois en verder westwaarts.

tuinpad02

Maandag dinsdag en woensdag werkten we hard aan het tuinpad, het was eigenlijk te warm (25°) voor zulk zwaar en vervelend (bielzen zagen) werk maar de komende dagen wordt het nog veel erger (35°), dus tja. We zijn geen van tweeën geschikt om zulke karweitjes te laten liggen tot het koeler weer wordt, pakweg in oktober, of misschien wel helemaal nooit meer, met dat klimaat van tegenwoordig. In elk geval vordert het goed. Binnenkort snippers halen, storten en verdelen en dan voilà quoi: tuinpad voor de komende decennia.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR