logo
 

Welkome regendag

Zondag regen, bijna de hele dag, fijn. We hebben geluk met het weer: afwisselend zon, wel met koude schrale wind, en dan een dag milde regen en windstil, geen enorme plensbuien die meteen al het water het dal in spoelen, maar wat je noemt een mals regentje, en dat een paar uur lang. We kunnen het gras horen groeien. Als het zo doorgaat, komen we wel toe met het gras voor de paarden. HiTime knabbelt al dapper een sprietje mee.

's Nachts lopen ze nu aan de overkant, waar ze in het voorste deel rijk gras ter beschikking hebben, en 's morgens brengen we ze naar het achterveld, waar het karige gras ook weer een beetje begint te groeien. Bij de boxen is meer plaats dan in de schuilstallen voor het hele stel, zodat ze kunnen schuilen tegen de knaasjes als het droog is, en anders tegen de regen. Bovendien eten ze zich op deze manier niet het hele etmaal te barsten. Harissa krijgt daarnaast tweemaal daags een schep Probreed met een paar wortels. Ik noteer het een en ander for the record.

hitime09

HiTime kan al heel hard galopperen, zeg maar gerust scheuren, schuin door de bocht. Hij kan de anderen makkelijk bijhouden als ze door de crossbaan rennen. Gisteren denderde hij door de draad heen die er opeens was richting ruïneveld. Eén isolator verbogen en één afgeknapt. Eigenwijze power ball.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR