logo
 

Diverse waarnemingen

Woensdag tijdens een mooie rit met vrienden vanuit Assenois, warm in de zon, koud in de schrale oostenwind. Het is dichtbij huis maar toch leuk om af en toe in een andere omgeving te starten.

Tijdens de rit zagen we een auto die in de berm op zijn dak lag, een levende en een dode hazelworm, brem die begint te bloeien, en meerdere beekjes die vlot voortstroomden met kleine watervalletjes. Er is de afgelopen weken genoeg water gevallen maar niet te veel.

Pas op! riep Kim, wat is dat?!

ufo01

Wat, waar!? - Daar, vlak boven je, hij gaat landen! Maarwatishet!? Aliens? Of een vliegende aardappel.

ufo02

Het liep goed af, de ufo was blijkbaar op weg ergens anders heen. Wij reden verder, een deel van de route bleek toch afgesloten (althans verboden, er hing een A4-tje tussen het gebladerte maar het roodwitte lint dat de voorbijganger moet waarschuwen 'geen toegang wegens varkenspest', was alweer weg, afgescheurd, weggewaaid, so much voor de afscherming van het bosgebied).

Stukje terug dan, een kleine omweg, maar dankzij de andere paarden die een kortere weg naar hun huis wisten, sneden we per ongeluk een deel van de route af, zodat we eerder terug waren dan gepland. Niettemin 18 km door schitterend natuurschoon.

Na afloop konden Titan en Jay grazen in een paddock met meer gras dan thuis en zonder vliegjes, terwijl wij aan de lunch zaten. We bezichtigden het vernuftige kippenhok van de vrienden, met ergonomische voorzieningen voor eierenrapen en kippenmestruimen, en vosbestendig. Vier kippen in zo'n gestroomlijnde paalwoning zou ik ook best leuk vinden. En dan kippen met een high-visiblity-vest, jay!

Jay en Titan hadden niet veel zin om naar huis te gaan, trouwens Jay en Beerbaum zagen elkaar helemaal zitten, maar daar kunnen we niet aan beginnen. Beerbaum is best een knappe jongen, maar ja: ruin. We laadden onze paarden dan ook gewoon in de trailer en reden de 10 km naar huis, niet moe maar wel voldaan.

Verder is in de gemeente Leglise een wolf waargenomen (met foto). Niet ver van hier. Als dat dier hierheen komt, gaan we ervan uit dat onze paarden HiTime zullen beschermen. Het leven is zonder wolven avontuurlijk genoeg.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR