logo
 

Het wisselen van de seizoenen

Tot vier uur vanmiddag was het zomer. 23 °, harde uitdrogende wind, korte mouwen. Sinds eergisteren laten we de paarden 's nachts in het ruïneveld, tegen de tijd dat de knaasjes en de vliegen gaan slapen. De dag brengen ze dan grotendeels suffend door bij de boxen onder het dak, met af en toe een uitstapje het achterveld in, een slokje water drinken of heel even in de crossbaan. Er ligt nog wat hooi om overdag ook wat te knabbelen te hebben, maar het grote eten gebeurt 's nachts. Dan worden ze niet door het ongedierte opgevreten en hoeven ze niet onophoudelijk met oren en staart te flapperen. Dit systeem bevalt iedereen.

Om drie uur kwam boer G 'zijn' door de zwijnen omgeploegde veld vlakrollen, zodat het er al gauw uitzag als een dust bowl. Goede timing want er was regen voorspeld. Nu kan het graszaad proberen te ontkiemen daar.

dustbowl01

Intussen fatsoeneerde ik mijn dijk. Bij serieuze regen voorkomt mijn dijkje dat het water richting boxen stroomt en de goot verstopt met meespoelend zand. De afgelopen periode was hij een beetje verwaarloosd, uitgedroogd, uit elkaar gelopen door de paarden en platgereden door de auto bij het hooihalen en -brengen. Maar nu is mijn dijk weer operationeel. En hee, net op tijd.

dustbowl02

Degelijke regen. 12 °, sweatshirt, dikke sokken. Ik moet er niet aan denken in een land te wonen waar het altijd zonnig is, en altijd regen of sneeuw is het natuurlijk ook weer niet. Leve de afwisseling, zo nodig in één dag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR