rss
logo
 

Het kon beter maar ook slechter

Op naar de keuring met de trailer dus, niet dat dat leuk is maar dan is het maar weer gebeurd voor een jaar. Alleen ging het niet door. Nauwelijks de oprit af blokkeerde het linkervoorwiel. We hebben dat eerder meegemaakt nadat de trailer op de handrem had gestaan en toen was het met even achteruit en weer vooruit rijden verholpen. Not this time. Het wiel bleef vastlopen. R bracht de hele dag eronder door.

stuk

We hebben geen brug dus de trailer moest via vernuftig hefboomwerk omhoog. Altijd wat balkjes achter de hand hebben voor dit soort noodsituaties is een goede regel waar wij ons aan houden. Dan remkabels los, drupje olie erin, volgende kabel, drupje, kabel, drupje, kabel, drupje, etc. We maakten om de beurt dertig rondjes met het oliespuitje en toen was het goed. Alles kon weer gemonteerd en hij loopt weer op rolletjes.

Omdat ik verder weinig kon bijdragen aan het reparatieproces veegde ik onderwijl het huis aan, alsook de carport nu die een keer leeg was, benevens de oprit en de betonplaat bij de boxen, veegveegveegveegveeg, en stak een kwart gazon paardebloemen uit. Dat stond de paarden wel aan. Het bekende feit dat een grote doos vol paardebloemen geserveerd aan vijf paarden in minder dan vijf minuten op is, werd bevestigd.

Een geluk bij een ongeluk was dat het remprobleem vandaag aan het licht kwam, en niet zondag als wij op het punt stonden weg te rijden met twee paarden in de trailer.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR