rss
logo
 

Tot nut

Zaterdag laadde R het houweel, de bats en zijn favoriete schep in om bij Sunshine en Vince te helpen de keukenvloer uit te graven. De klassieke vloertegeltjes waren er al uit en waar hadden die op gelegen, in die oude boerderij: aarde, gewoon aarde aangestampt door een paar generaties boerengezinnen, geen kelder of fundering ofzo. Rock of ages zeg maar gerust, dat houweel was echt nodig. Fred en R hakten en groeven, Sun en Soraya kruiden de aarde de aanhanger in en reden heen en weer naar het stort. Vince had zijn pink in het verband en groef niet mee.

Ik was niet mee vanwege nog steeds verkouden, en maar goed ook want een vijfde persoon had maar in de weg gelopen. Na deze klus moeten ze zelf nog een afvoer graven en een gat hakken door een buitenmuur van 80 cm dik van opgestapelde schist. Een heel bezit, zo'n oud boerenhuis. Blij dat wij er niet zo een hebben.

Thuis was het ook niet saai. Het Ventje kreeg twee epileptische aanvallen achter elkaar, wat voor zover wij weten niet eerder gebeurd is. Je kunt daar niets aan doen behalve opletten dat hij zichzelf niet beschadigt, na afloop dweilen, en hem vertellen dat het helemaal niet geeft en we nu niet minder van hem houden. In het bos aan de overkant klonken schoten, buiten het jachtseizoen, dus dat zal wel met het afschieten van zwijnen vanwege de pest verband houden. De buren van twee huizen verder zijn aan het verhuizen, er liep veel volk rond, wat de paarden extra oplettend maakte. Gisteren waren er twee bosbouwpaarden in het bos achter het huis, wat heel wat spannender is, maar dat hadden ze deze keer kennelijk niet door.

mud

Alle sneeuw is weg, door regen en wind. De roundpen is ontdooid. Nadat de paarden geborsteld zijn, zorgen ze dat ze zo snel mogelijk weer modderig worden. Ze blijven we met zijn allen bezig.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR